Fenerbahçe Forum

Kullanıcı adı:
Åžifre:

Hatırlasın mı?
Sadece Anasayfa üzerinden hızlı giriş yapılabilir.
Üye Olmak İstiyorumArama Yap SSS GiriÅŸ Yap 

Yeni baÅŸlık gönder BaÅŸlığa cevap ver  [ 1 mesaj ] 

PrÅŸ Haz 18, 2009 1:25 am

yaziklar olsun!
Kullanıcı avatarı

Hicbir zaman bir taraftar forumuna yazacagimi dusunmezdim ama yaziyorum; kendilerine taraftar diyen bir capulcu surusunun yaptiklariyla her seyden daha cok Fenerbahce'nin itibarina onarilmasi cok guc zararlar verdikleri icin.

35 yasindayim, cogumuz gibi de kendimi bildim bileli Fenerbahce taraftariyim; tipki hayati boyunca en buyuk iki aski yasadigi ada ve Fenerbahce olan babam, erkek kardeslerim, halamlar, kuzenlerim ve ailemin buyuk kismi gibi. Fener'in bir turlu toparlanamadigi, Galatasaray'in Avrupa'da basarilar kazandigi ve arkadaslarimin tek tek taraf degistirdigi cocukluk ve ilk genclik yillarim boyunca, bir an olsun dusunmedim acaba diye. Fener ucuncu lige bile dusse, benim kulubumdu.

Ama bu gece seyrettigim basketbol ligi final serisinin son macindan sonra ilk kez acaba diyorum. Ben, orada bileklerinin hakkiyla sampiyon olmus, Turk basketbolu adina uluslararasi arenada onemli basarilar kazanmis ve kazanmaya devam etmesini umdugum Efes Pilsen'li oyunculara tekme tokat saldiran, agzi kopukler icinde kufurler eden, guzel bir basket macini mahveden ve butun bunlarin iyi taraftarlik, buyuk Fenerbahce sevgisi oldugunu sanan bu insanlarla ayni camianin icinde olamam ve bence bu insanlarin aramizdan ayiklanmasini saglamak herkesin, oncelikle de yonetimin onemli gorevlerinden biri. Bu adamlar Fenerbahce'yi seviyor olamazlar, onlar olsa olsa (sayilarinin herkesten cok oldugundan emin olduklarinda, karsilarinda gucsuz bulduklarina) yumruk atmayi ve kufretmeyi seviyorlar. Fener'i sevselerdi eger, Fenerbahce'ye yakisir bicimde davranir, kazandigimizda sevindigimiz gibi, kaybettigimizde de bunu spor ruhuna yakisir bicimde kabul edip, karsi tarafi tebrik etmeyi bilirlerdi. Bu insanlarda Fener sevgisi olmadigi gibi, zeka sahibi olduklari da pek soylenemez; azicik zeki olsalardi, bu eylemlerinin bedelini aldigi cezalarla, her seyi onun aski ugruna yaptiklarini soyledikleri (ah utanmaz yalancilar) takimin odedigini, olaysiz bitmis, karsi takimin hakkiyla kazanmak disinda hicbir kiskirtici eylemde bulunmadigi (ki bulunsa bile bu taraftara haydutluk yapma hakki tanimaz ya, yine de en azindan bir sebep olurdu) bir mactan sonra, kendi oyuncularini lig 2.si olduklari icin kutlar, gelecek sezon icin yureklendirir, bu sacmaliklari yapmazlardi.

Isin komigi orda dovmeye kalktiklari (bir kez daha hatirlatayim, sadece sampiyon olduklari icin - tam o mizikci, hakkiyla kazanamayinca ya hileye ya kaba kuvvete basvurup elinizdeki misketleri zorla alan, iri yari ve kafasi biraz az calisan cocuklar gibi) Efes'li oyuncularin cogu, Fenerbahce'de oynayan digerleriyle arkadas, hep birlikte milli takimda oynuyorlar ve gelecek yil Dunya Basketbol Sampiyonasi Turkiye'de yapildiginda bizi birlikte temsil ediyor olacaklar; o zaman da kendilerine utanmadan taraftar diyen bu zorbalar boyle davranip, misal Ispanya'ya yenildigimizde onlara mi saldiracaklar? Bunun bize verecegi zarari dusunmek bile istemiyorum ama korkarim boyle bir seyin gerceklesme ihtimali cok yuksek.

Takimlarina olan sevgilerinin sahteligi ve zekalarinin kitliginin yanisira, ne yazik ki basketboldan pek bir sey anladiklari yok, hatta cok daha kotusu spordan da anladiklari soylenemez - yani sporu spor yapan degerlerden, niteliklerden de bihaberler. Peki bu adamlarin Fenerbahce taraftarlari arasinda ne isleri var? Eger gercekten azinliktaysalar, milyonlarca taraftar arasinda uc bes kendini bilmez, curuk elmaysalar, bunlari bir an once ayiklamanin, Fenerbahce taraftarinin koklu ve buyuk bir kulube yakisir zeka, olgunluk ve nezakatte (tutkusundan bir damla yitirmeksizin) davranir hale gelmesinin vakti coktan gelmis geciyor degil mi? Yok eger cogunluk onlarsa, o zaman bizlerin bu insanlar arasinda ne isi var - sporu spor yapan, sporu guzel yapan tum degerlerin karsisinda o insanlar.

Ben zaferlerini buruk bir bicimde kutlayan Efes Pilsen'i buradan tebrik ediyor, basarilarinin devam etmesini diliyorum. Bu gece 2-0 onde basladiklari seriyi kaybeden, ama lig 2.si olma basarisini gosteren takimim Fener'i kutluyor, gelecek sezon hem Turkiye'de hem Avrupa'da cok daha basarili olmasini umuyorum. Ama bu taraftar musveddeleri aramizdan ayiklanana dek sevgili Fener'imi icten ice sevmeyi, ve artik yuksek sesle Fenerliyim dememeyi dusunuyor, yeni yonetimi de bu vazifeden sorumlu tutuyorum. Umarim icinizde bu hususta bana katilanlar vardir, belki sayimiz yeterince artarsa idareciler de bu sorunu ciddi bir mesele olarak ele alrlar.

Herkese iyi gunler dilerim....

BaÅŸa Dön BaÅŸa Dön

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni baÅŸlık gönder BaÅŸlığa cevap ver  [ 1 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 4 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak: