Fenerbahçe Forum

Kullanıcı adı:
Şifre:

Hatırlasın mı?
Sadece Anasayfa üzerinden hızlı giriş yapılabilir.
Üye Olmak İstiyorumArama Yap SSS Giriş Yap 

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 2 mesaj ] 

Çrş Şub 13, 2008 12:51 pm

Fenerbahce haberLeri :)
Kullanıcı avatarı

“Başkanımızın verdiği yolda ilerliyoruz”

--------------------------------------------------------------------------------

Takım Kaptanımız Alex de Souza, takımın, kulübe ilk geldiğinde, Başkanımız Aziz Yıldırım'ın dile getirdiği hedefler yolunda ilerlediğini, kendisinin de bu başarılardan kişisel pay almayı istediğini söyledi. Alex, "3 sene evvel geldiğimizde Başkanımız bana bir şey söylemişti. '2010 yılına kadar Avrupa'nın tepesine çıkmamız gerekiyor' demişti. Başkanımızın dedikleri doğrultusunda her şeyin geliştiğini, bütün herkes görüyor. Fenerbahçe her sene daha iyiye gidiyor. Başarılarının üzerine başarı katıyor. Geçen sene UEFA'da, o zamana kadar olan başarılarımızın üzerinde bir başarı ve skorlar elde ettik. Bu sene aynı şekilde yolumuza devam ediyoruz. Bundan sonraki senelerde de eminim ki en iyi şekilde yolumuza devam edeceğiz. Başkanımızın bize verdiği yoldan ilerliyoruz biz. Onun şu ana kadar söylediği her şey devam ediyor. Ben de kişisel olarak bu başarılarda pay sahibi olmak ve elbetteki her gittiğim yerdeki gibi başarılı olmak istiyorum" dedi.
Alex de Souza, FB TV'de yayınlanan 'Kaptan Köşkü' programında Fatih Demirkol'un sorularını cevaplandırdı. İlk olarak geride kalan Oftaş ve önümüzdeki Rizespor maçlarını değerlendiren Alex, "Bu hafta bizim için önemliydi. Rakiplerimizden Beşiktaş ve Sivasspor'un puan kaybetmesiyle birlikte, bizim alacağımız 3 puan ayrı bir öneme sahip oldu. İyi bir oyundan sonra da 3 puana kavuştuk. Şimdi her rakibe olduğu gibi Rize'ye de hazırlanacağız. Şampiyonluk yolundaki bu 3 puanı da almak istiyoruz" dedi. "Fenerbahçe, Oftaş maçında teknik olabildiği kadar sert de olabildiğini gösterdi bunun için neler söylemek istersin?" şeklindeki bir soruya ise Alex, "Biz saha içerisinde futbol oynamaya çalışıyoruz. Topu kaptığımızda, en iyi, en hızlı şekilde rakip kaleye gitmeye çalışıyoruz. Topu kaptırdığımız zamanlarda ise rakibe savunmamızı yaparak, topu bir şekilde kapmak ve yeniden atağa çıkmak istiyoruz. Bunların hepsi kazanmak için. Bizim asıl hedefimiz futbol oynamak. Bunun için de saha içinde ne gerekiyorsa yapıyoruz" diye yanıt verdi.

MALDONADO DAHA DA İYİ OLACAK

Maldonado ve onun takıma girmesiyle Aurelio'nun daha fazla hücuma çıkabildiği yolundaki görüşü ise Alex, "Bu oyun karakterinden kaynaklanıyor. Ben daha önceden Maldonado'nun karakterinde bir oyuncunun olmadığını söylemiştim. Fakat insanlar farklı yerlere çektiler. Ondan daha iyi bir oyuncu olmadığı yönünde görüşler ortaya sundular. Fakat, benim dediğim zaten onun karakterinde bir oyuncu olmadığıydı. Çünkü onun oyun karakterine baktığımızda stoperlere yardım eden bir tarzı var. Aynı şekilde bekleri de, yani bizim şu andaki kadromuzda Roberto ile Gökhan'ı da biraz rahatlatan bir oyun tarzı, elbetteki beraber oynadığında Marco'yu da rahatlatan bir oyun tarzı var. Benim demek istediğim de buydu. Bu en son Oftaş maçında, gerçekten çok olumlu bir performans ortaya koydu. Fakat önümüzdeki maçlarda Maldonado'nun çok daha iyi olacağına eminim" şeklinde değerlendirdi.

ÖRNEK ALDIĞIM İNSAN ŞİMDİ TEKNİK DİREKTÖRÜM

Kendisi hakkında uluslar arası basında yapılan övgü dolu eleştiriler, son olarak bir İtalyan dergisinin Fenerbahçe'yi tanıtırken, "Alex bağımlıları" başlığını atması ve Alex ile ilgili "Buldozer" yakıştırması yapması konusunda ise Alex, "Demin Maldonado örneğinde dediğim gibi, herkesin ayrı bir oyun karakteri vardır. Benim de oyun karakterim böyle. Bunun, insanların hoşuna gidiyor olması da gerçekten beni mutlu ediyor. Nasıl her oyuncunun bir oyun karakteri varsa, benim de oyun karakterim arkadaşlarıma saha içerisinde yardım etmek, onların biraz daha işlerini kolaylaştırmak, ileri gittiğimizde arkadaşlarımıza gollük fırsatlar yaratmak. Bunlar da benim oyun karakterimin içine giriyor ve bu kadar göze hoş geldiği ve insanlar beğendiği için de ben de mutlu oluyorum" dedi. Geçtiğimiz Ocak ayında hakkında en çok haber yapılan sporcunun kendisi olduğunun bildirilmesi üzerine Alex, "Böyle bir şeyi bilmiyordum. Ama açıkçası bunu bilmek beni mutlu etti. Dediğim gibi ben işini en düzgün şekilde yapmaya çalışan insanlardan bir tanesiyim, arkadaşlarımla birlikte. Antrenmanlarda ve maçlarda Fenerbahçe için en iyisini yapmaya çalışıyorum. Bunun sonucunda da bunlar oluyor ve ben mutlu oluyorum" dedi. Bir yıldız olmasının, kendisine, insanlara olumlu mesajlar vermek gibi bir sorumluluğu yükleyip yüklemediği sorusunu ise Alex, "Elbetteki böyle bir sorumluğum olduğunu düşünüyorum. Bu tip hakkında haberler çıkan ve göz önünde bulunan sporcuların ve tüm insanların da böyle sorumlulukları olması gerektiğine inanıyorum. Bu sorumluluktan ben de payımı alıyorum. Özellikle bizim genç nesle, çocuklara, bizi takip eden insanlara örnek olmamız gerekiyor. Örnek vermek gerekirse, benim çocukluğumda örnek aldığım, takip ettiğim insan, şu anda benim teknik direktörüm. Ondan iyi bir şeyler görmüşüm demek ki. Bizler takip ediliyoruz. Bu da üzerimizdeki sorumluluğu artırıyor" dedi. Hatırlanması gereken tek şeyin, herkesin insan olduğu gerçeği olduğunu belirten ve programda üzerine giydiği, farklı dinlerin birlikteliğini simgeleyen tişörtle bu mesajı vermek istediğini belirten Alex, "Bu tişört bize 2008 yılında olduğumuzu hatırlatıyor. 2008 yılındayız ve ben artık düşünüyorum ki, ne dinler arasındaki farklılık bir sıkıntı yaratmalı, ne de ırkçılık olmalı. Çünkü bunlar gerçekten çok gereksiz şeyler. Çeşitli sıkıntılar, milletler arasında çeşitli sıkıntılar çıkıyor. Ama bir şeyi unutuyoruz. Hepimizin insan olduğunu unutuyoruz. İşte Almanya'da, geçtiğimiz hafta Türkler hakkında çıkan haberler, değişik değişik haberler. Dinler arasında olan sıkıntıların, ırkçılık hakkındaki sıkıntıların 2008 yılında gereksiz olduğunu düşünüyorum. Hatırlamamız gereken bir şey varsa, o da hepimizin insan olduğudur" diye konuştu.

BAŞKANIMIZIN VERDİĞİ YOLDAN İLERLİYORUZ

Fenerbahçe'deki kariyerinin zirvesinin ne olmasını istediği yolundaki soruya ise Alex, "Bir futbolcu olarak kariyerimde ben, gittiğim her yerde başarılı olmayı, şampiyonluklar kazanmayı hedefliyor, istiyorum. Kendi istatistiklerimi artırmak istiyorum. Bunu kesinlikle yapmak istiyorum. 3 sene evvel geldiğimizde Başkanımız bana bir şey söylemişti. '2010 yılına kadar Avrupa'nın tepesine çıkmamız gerekiyor' demişti. Başkanımızın dedikleri doğrultusunda her şeyin geliştiğini, bütün herkes görüyor. Fenerbahçe her sene daha iyiye gidiyor. Başarılarının üzerine başarı katıyor. Geçen sene UEFA'da, o zamana kadar olan başarılarımızın üzerinde bir başarı ve skorlar elde ettik. Bu sene aynı şekilde yolumuza devam ediyoruz. Bundan sonraki senelerde de eminim ki en iyi şekilde yolumuza devam edeceğiz. Başkanımızın bize verdiği yoldan ilerliyoruz biz. Onun şu ana kadar söylediği her şey devam ediyor. Ben de kişisel olarak bu başarılarda pay sahibi olmak ve elbetteki her gittiğim yerdeki gibi başarılı olmak istiyorum" diye yanıt verdi.

VELİAHTIM YOK

Alex dünya futbolunda veliaht olarak kimi gördüğü yolundaki bir soruyu ise, "Veliaht olarak birini söylemek için, benimle aynı tarzda olması gerekiyor. Ben de baktığım zaman, benimle aynı tarzda ve aynı stilde oyuncu göremiyorum şu anda. Bunun da olmamasının sebebi; benim tek olmamdan değil, oyun tarzının dünyada artık değişmesinden dolayıdır. Fakat kalite olarak elbetteki dünya üzerinde çok kaliteli futbolcular var. Özellikle Arjantin'den, Avrupa'dan çıkan çok kaliteli oyuncular var. Ama veliaht dediğiniz zaman aynı tarzda olması gerekiyor. Ben, benim tarzımdaki oyuncuların artık iyice azaldığını düşünüyorum ve veliahtım diye adlandırabileceğim bir oyuncuyu görmüyorum. Fakat yetenek olarak dünyada çok yetenekli oyuncular var" şeklinde yanıtladı. Dünya futbolunun gidişi, daha sert ve çabuk futbol oynanması, özel yetenekleri olan oyuncuların kendilerini göstermesinin zorlaşması konusunda ise Alex, "Futbolun değişimi beni fazla etkilemeyecek. Çünkü ben artık kariyerimin sonuna doğru geliyorum. 20 yaşında olsaydım beni belki etkilerdi. Yetenekli , sanatçı diyebileceğimiz oyunculara zaten her zaman futbolun içinde yer olacaktır. Kaliteli futbolcu her zaman için futbolun içinde yer alacak" diye konuştu.

SEVİLLA MAÇI SERT VE ZOR OLACAK

Sevilla maçı konusunda ise Alex, "Sert ve zor bir maç olacak. Bizim için önemini biliyoruz zaten. Özellikle burada, turun ilk ayağında Kadıköy'de oynayacağımız maçta; avantajlı ve iyi bir skor alıp, oraya gittiğimizde biraz daha rahat olmak istiyoruz. Fakat bunun hiçbir şekilde kolay olmayacağını biliyoruz. Bunun için çalışıyoruz. Bunun bilincindeyiz. En iyi skoru elde etmeye çalışacağız" dedi.

Başa Dön Başa Dön

Pzr Eki 19, 2008 2:53 pm

Re: Fenerbahce haberLeri :)
Kullanıcı avatarı

ya şu zico varya gittiği takıma bizdeki alex ve carlos'u alcakmış
alex takımda kalacağını bildirdi ama carlos'un durumu net değilmiş.
sizce carlosun durumu ne olur? :?

Başa Dön Başa Dön

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 2 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 4 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak: